Kok - Leidinggevende keuken

Jij bent verantwoordelijk voor de menukaarten en de uitvoering van alle werkzaamheden in de keuken. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen en let je erop dat er niet teveel geld wordt uitgegeven. Je bent dus ook verantwoordelijk voor de begroting.

Meewerkend horeca ondernemer

Leerbedrijf: Cottontree City


Leidinggevende keuken

Leerbedrijf: Restaurant VOC B.V.


Zelfstandig werkend kok

Leerbedrijf: Cottontree City


Zelfstandig werkend kok

Leerbedrijf: Corsendonk Hotels & Clubs


Kok - Leidinggevende keuken is iemand die...

  • verantwoordelijk is voor de uitvoering van alle keukenwerkzaamheden
  • begrotingen maakt en bewaakt
  • de menukaarten samenstelt
  • leiding geeft aan de bereiding van gerechten

In het kort...

Jij bent verantwoordelijk voor de menukaarten en de uitvoering van alle werkzaamheden in de keuken. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen en let je erop dat er niet teveel geld wordt uitgegeven. Je bent dus ook verantwoordelijk voor de begroting.


Past het bij je?

Resultaatgericht

Je werkt goed in teamverband en ben je in staat om werkprocessen goed te plannen. Jij gaat voor resultaat en vindt het belangrijk om je werkzaamheden goed uit te voeren.

Klantgericht

De wensen van de gasten dienen altijd in het oog gehouden te worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat wanneer er veel op- en aanmerkingen van gasten op een gerecht komen, het recept hierop aangepast wordt.

Flexibel

Je bent stressbestendig en bereid om je extra in te zetten als het druk is, daarbij vind je het niet erg om op wisselende tijden te werken.

Leiding geven

Je bent iemand die kan creëren en ontwikkelen en die altijd het overzicht heeft. Je kunt taken delegeren, controleren en corrigeren.

Wat je kortom nodig hebt is:

  • plannen en organiseren
  • nauwkeurigheid
  • klantgerichtheid
  • stressbestendigheid
  • flexibiliteit

Waar werk je?

Je werkt voornamelijk in keukens van horecabedrijven, zoals hotel-/restaurantbedrijven, (weg)restaurants, eetcafés, cateringbedrijven, vergader-/congrescentra en instellingkeukens.


Je loopbaan

Je kunt altijd doorgroeien met bijhorende cursussen.


Salaris

Het brutosalaris varieert tussen de 1450 en 1750 euro per maand.

Locaties voor de opleiding leidinggevende keuken

Leidinggevende keuken

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BBL, BOL
Niveau 4
Leerjaren 1-1,5, 1-2, 2, 3, 4

mboRijnland

Leerweg Duur Locatie
BBL 1-2, 4 Bargelaan
Leiden
ROC Mondriaan
Leerweg Duur Locatie
BBL, BOL 3 Koningin Marialaan
Den Haag
Albeda College
Leerweg Duur Locatie
BBL 1-1,5 Rosestraat
Rotterdam
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BBL 2 Benthemplein
Rotterdam
BBL 2 Teilingerstraat
Rotterdam

Beroepen met koken en bakken

Sector: Economie
Domein: Horeca en bakkerij

Meer info

Sector: Economie
Domein: Horeca en bakkerij

Meer info

Sector: Economie
Domein: Horeca en bakkerij

Meer info