Muzikant

Als muzikant maak je muziek. Je werkt alleen of in een band of orkest. Overal waar het maar kan, maak je muziek: op festivals, in studio’s, in het theater, in clubs, op scholen, bij beurzen en congressen.


Muzikant is iemand die...

  • muziek maakt 
  • een muziekproductie voorbereidt
  • veel repeteert
  • continu (nieuwe) opdrachten regelt

In het kort...

Als muzikant maak je muziek. Je werkt alleen of in een band of orkest. Overal waar het maar kan, maak je muziek: op festivals, in studio’s, in het theater, in clubs, op scholen, bij beurzen en congressen. Je werk is heel intensief. In de studio moet je alles in behoorlijk tempo doen om de kosten niet te hoog te laten oplopen. Als je live optreedt, moet je wel even perfect presteren op dat ene moment.


Past het bij je?

Ondernemend

Als muzikant heb je veel concurrentie van andere artiesten. Je zult zelf je opdrachten moeten regelen. 

Gedreven

Als muzikant ben je gedreven en heb je een sterke persoonlijkheid. Je kan zowel je publiek als opdrachtgevers verleiden en hun aandacht vangen. Je probeert altijd hoge kwaliteit te leveren.

Ordelijk

Als muzikant moet je goed kunnen omgana met tijdsdruk, prioriteiten kunnen stellen en overzicht kunnen houden. Soms moet je op dezelfde dag aan een nieuwe productie werken en 's avonds een optreden geven. Het is belangrijk dat je voor beide werkzaamheden evenveel aandacht behoudt. 

Wat je kortom nodig hebt is:

  • ondernemend vermogen
  • assertiviteit
  • discipline
  • stressbestendigheid

Waar werk je?

Als muzikant werk je van theater tot buurthuis. Je kunt ook optreden op straat of op bij commerciële bijeenkomsten. Daarnaast ben je ook in de studio te vinden om aan nieuwe producties te werken. 


Je loopbaan

Als je echt goed bent als muzikant, krijg je misschien steeds leukere opdrachten en kan je in steeds grotere zalen optreden. Maar dat is hard werken!


Salaris

Het salaris hangt heel erg af van de organisatie waarin je komt te werken en wat je precies gaat doen. Het is daarom lastig om je een goed beeld van je startsalaris te geven.

Locaties voor de opleiding muziek

Muziek

Sector Zorg en Welzijn
Domein Zorg en welzijn
Leerweg BOL
Niveau 4
Leerjaren 3
Albeda College
Leerweg Duur Locatie
BOL 3 Ambachtsweg
Rhoon

Beroepen met activiteiten organiseren

Sector: Zorg en Welzijn
Domein: Zorg en welzijn

Meer info

Sector: Zorg en Welzijn
Domein: Zorg en welzijn

Meer info

Sector: Zorg en Welzijn
Domein: Zorg en welzijn

Meer info

Sector: Zorg en Welzijn
Domein: Zorg en welzijn

Meer info