Ondernemer horeca/bakkerij

Je werkt als ondernemer in de horecasector of de bakkerijsector. Je kunt één of meer filialen hebben. Daarbij let je erop dat alle wettelijke regels en voorschriften gevolgd worden.

Manager/ondernemer horeca

Leerbedrijf: Bistro de Herberg


Meewerkend horeca ondernemer

Leerbedrijf: Brasserie Ock


Manager/ondernemer horeca

Leerbedrijf: 2B-Home Event Centre


Manager/ondernemer horeca

Leerbedrijf: Stichting D'ROEM


Ondernemer horeca/bakkerij is iemand die...

  • leiding geeft aan een eigen bedrijf of vestiging
  • het bedrijf op de markt positioneert
  • ondernemingsplannen maakt
  • beleid bepaalt en toeziet op de uitvoering
  • de sfeer van het bedrijf creëert

In het kort...

Je werkt als ondernemer in de horecasector of de bakkerijsector. Je kunt één of meer filialen hebben. Daarbij let je erop dat alle wettelijke regels en voorschriften gevolgd worden. Verder kun je goed organiseren en vind je het niet erg vinden om's avonds en in het weekend te werken.


Past het bij je?

Gastvrijheid

Het verkopen van gastvrijheid staat centraal. Je bent dus sensitief, sociaal, flexibel en empathisch. Je bent gericht op netwerken, begeleiding en motivering van medewerkers en op samenwerking en teamgeest.


Commercieel

Je bent een koersbepaler en een vernieuwer. Je bent gastgericht en marktgericht en heb je inzicht in de bedrijfsorganisatie en ben je organisatiebewust. Je staat open voor innovaties en ontwikkelt baanbrekende ideeën en durf je risico’s te nemen.

Leiding geven

Je bent gericht op resultaten, organiseert processen, hebt overzicht, delegeert taken, corrigeert medewerkers en controleert kwaliteit en resultaten van werkzaamheden.

Wat je kortom nodig hebt is:

  • sterke communicatievaardigheden
  • commerciële instelling
  • resultaatgerichtheid

Waar werk je?

Je bent werkzaam in hotels, restaurants of bakkerijen.


Je loopbaan

Je kunt in de opleiding kiezen voor de volgende uitstromingen:

  • manager/ondernemer horeca
  • manager/ondernemer café-bar
  • manager/ondernemer fastservice
  • ondernemer bakkerij

 


Salaris

Winst uit onderneming

Locaties voor de opleiding meewerkend horeca ondernemer

Meewerkend horeca ondernemer

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BOL
Niveau 4
Leerjaren 3, 4

mboRijnland

Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Bargelaan
Leiden
ROC Mondriaan
Leerweg Duur Locatie
BOL 3 Koningin Marialaan
Den Haag

Locaties voor de opleiding manager/ondernemer café-bar

Manager/ondernemer café-bar

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BOL
Niveau 4
Leerjaren 3, 3,5
Albeda College
Leerweg Duur Locatie
BOL 3,5 Rosestraat
Rotterdam
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BOL 3 Benthemplein
Rotterdam
BOL 3 Teilingerstraat
Rotterdam

Locaties voor de opleiding manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BOL
Niveau 4
Leerjaren 3-4, 4, 4

mboRijnland

Leerweg Duur Locatie
BOL 3-4, 4 Bargelaan
Leiden
ROC Mondriaan
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Koningin Marialaan
Den Haag
Albeda College
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Rosestraat
Rotterdam
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Benthemplein
Rotterdam
BOL 4 Teilingerstraat
Rotterdam

Beroepen met horeca

Sector: Economie
Domein: Horeca en bakkerij

Meer info

Sector: Economie
Domein: Horeca en bakkerij

Meer info

Sector: Economie
Domein: Horeca en bakkerij

Meer info

Sector: Economie
Domein: Horeca en bakkerij

Meer info