Pedicure

Je voeten dragen je gewicht als je in de rij staat bij de supermarkt, vangen de klap op als je rent of springt en worden in allerlei bochten gewrongen om in mooie schoenen te passen. Zwaar werk dus! Als pedicure verzorg je de voeten van je cliënten.

Pedicure

Leerbedrijf: Yvette van Zon, schoonheidsspecialiste & pedicure


Pedicure

Leerbedrijf: Puur Health & Beauty


Pedicure

Leerbedrijf: Schoonheidsinstituut Linda Jonkers


Schoonheidsspecialist

Leerbedrijf: Puur Health & Beauty


Pedicure is iemand die...

  • verzorgen van voeten; zowel de nagels als de huid
  • voorkomen en behandelen van onschuldige huidaandoeningen zoals eelt en eksterogen
  • advies geven over schoeisel, hygiëne en loop- of voetoefeningen
  • verwachtingen en mogelijkheden bespreken met de klant
  • behandelplan maken

In het kort...

Je voeten dragen je gewicht als je in de rij staat bij de supermarkt, vangen de klap op als je rent of springt en worden in allerlei bochten gewrongen om in mooie schoenen te passen. Zwaar werk dus! Als pedicure verzorg je de voeten van je cliënten. Je behandelt (aandoeningen van) de huid en de nagels van de voeten. Je neemt kleine klachten weg en voorkomt grotere klachten. Je geeft advies over voetverzorging en goede schoenen en verwijst door als er serieuze problemen zijn. Ook verkoop je voetverzorgende producten. Als je medisch pedicure bent, dan behandel je ook voeten met meer kans op complicaties en verricht je speciale technieken om bijvoorbeeld pijnklachten te verlichten.


Past het bij je?

  • klantgericht
  • resultaatgericht
  • goed kunnen plannen en organiseren
  • luisteren
  • leervermogen

Waar werk je?

Als pedicure kun je op verschillende plekken werken, bijvoorbeeld in een gezondheidscentrum, schoonheidssalon of een pedicurepraktijk. De meeste pedicures werken als zelfstandig ondernemer in hun eigen pedicurepraktijk. Je kunt ook als ambulant pedicure naar de mensen toekomen: bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verzorgingshuis.


Je loopbaan

Er zijn aardig wat vacatures voor Pedicures te vinden, maar meestal wordt daar toch iets bij gevraagd. Bijvoorbeeld een combinatie met schoonheidsspecialist of manicure dan wel nagelstylist. Wanneer je eenmaal als Pedicure aan de slag bent kun je groeien door meer leidinggevende taken te verrichtten of een eigen salon te beginnen. Daarna bestaan de mogelijkheden nog uit het laten groeien van het klantenbestand en het aantal personeelsleden of eventueel het toevoegen van een andere expertise zoals schoonheidsspecialist of manicure.


Salaris

De verdiensten van een Pedicure liggen ergens tussen de 1650 en de 2800 euro bruto per maand. Wat je precies gaat verdienen ligt vooral aan de sector en het klantenbestand en wat je taken precies inhouden. Ook verdien je wanneer je net begint en weinig ervaring hebt minder dan wanneer je al veel verder bent en mogelijk ook meer hebt bijgeleerd.

Locaties voor de opleiding pedicure

Pedicure

Sector Zorg en Welzijn
Domein Uiterlijke verzorging
Leerweg BOL
Niveau 3
Leerjaren 1
Albeda College
Leerweg Duur Locatie
BOL 1 Sportlaan
Rotterdam

Beroepen met uiterlijke verzorging

Sector: Zorg en Welzijn
Domein: Uiterlijke verzorging

Meer info

Sector: Zorg en Welzijn
Domein: Uiterlijke verzorging

Meer info