Stukadoor

Je hebt een veelzijdig beroep en werk je altijd op een andere plek. Je werkt buitengevels, binnenwanden en plafonds af met materialen zoals gips en cementspecie. Je werkt veel volgens bestek en tekening.

Stukadoor

Leerbedrijf: Stukadoorsbedrijf T. Meijer


Stukadoor

Leerbedrijf: J.N.D. Stukadoorsbedrijf


Stukadoor

Leerbedrijf: Alleblas stukadoors


Stukadoor is iemand die...

  • de wand of plafond glad afwerkt
  • meerdere technieken beheerst
  • de klant adviseert
  • oplossingen bedenkt

In het kort...

Je hebt een veelzijdig beroep en werk je altijd op een andere plek. Je werkt buitengevels, binnenwanden en plafonds af met materialen zoals gips en cementspecie. Je werkt veel volgens bestek en tekening. In sommige gevallen restaureer je oud pleisterwerk, waar dan veel vakmanschap en precisie bij komt kijken. Zo moet het materiaal dat je gebruikt en er eenmaal opgedroogd hetzelfde uitzien als het oude pleisterwerk.


Past het bij je?

Vakmanschap

Dit vak vraagt om vakmanschap. Je vindt het leuk om de verschillende materialen te leren kennen en ermee te werken. Je houdt ervan om met je handen iets moois te maken en een goed resultaat af te leveren.

Zorgvuldig

Je werkt met kostbare producten. Daarnaast moeten de producten ook netjes zijn afgewerkt. Het is daarom belangrijk dat je nauwkeurig en zorgvuldig werkt.

Veiligheid

Je werkt met machines, gereedschappen en materialen. Het is daarbij belangrijk dat je werkt volgens de veiligheidsvoorschriften. Dit vergt discipline.

Flexibel

Je moet om kunnen gaan met veranderende omstandigheden in werkwijze, aanpak en werkzaamheden. Je moet ook regelmatig wisselen van taken en werkzaamheden.

Wat je kortom nodig hebt is:

  • stressbestendigheid
  • discipline
  • zelfsturing
  • accuratesse

Waar werk je?

De Stukadoor werkt zelfstandig of voor een stukadoors-/aannemersbedrijf. Als men voor een ander werkt is het wel vaak zo dat men nog steeds zelfstandig klussen doet, tenzij men in de nieuwbouw terecht komt.


Je loopbaan

Er is altijd wel werk te vinden als Stukadoor, omdat je makkelijk als zelfstandig ondernemer aan de slag kan gaan. Als je het volhoudt om als zelfstandig ondernemer en een steeds hoger tarief kan vragen, dan is het mogelijk om zo door te groeien.


Salaris

Je brutosalaris varieert tussen de 1650 en 2975 euro per maand.

Locaties voor de opleiding stukadoor

Stukadoor

Sector Techniek
Domein Afbouw, hout en onderhoud
Leerweg BBL, BOL
Niveau 2
Leerjaren , 2

mboRijnland

Leerweg Duur Locatie
BBL Gitstraat
Leiden
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BBL, BOL 2 Drutenstraat
Rotterdam