Gastronoom/sommelier


Inhoud van de opleiding

Als gastronoom of sommelier werk je bij kleine specialistische horecabedrijven of luxe restaurants. Je geeft adviezen aan gasten over wijn-spijscombinaties. Je werkt over het algemeen zelfstandig waarbij je veel verantwoordelijkheden hebt. Jij bent de aangewezen persoon als het om wijnen, dranken en spijzen gaat. Tijdens je werkzaamheden geef je gasten informatie over de opbouw van de wijnkaart en over de smaak, samenstelling en herkomst ervan. Op verzoek van een gast, leg jij uit welke wijn bij een gerecht past en welke juist wel of niet gekozen kan worden. Je bekijkt wat de ervaringen van collega’s en gasten zijn omtrent wijnen.

Locaties voor de opleiding gastronoom/sommelier

Gastronoom/sommelier

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BBL
Niveau 4
Leerjaren 1
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BBL 1 Benthemplein
Rotterdam
BBL 1 Teilingerstraat
Rotterdam