Leidinggevende bakkerij


Brood- en banketbakker is iemand die...

  • brood- en/of banketproducten bereidt en afwerkt
  • eindproduct beoordeelt op kwaliteit
  • met ovens en machines werkt
  • verantwoordelijk is voor de (productie) planning

In het kort...

Je maakt allerlei soorten brood en banket zoals taarten, gebakjes, koekjes en hartige lekkerijen.


Past het bij je?

Zelfstandigheid en samenwerken

Als brood- en banketbakker werk je zowel alleen als samen. Het is belangrijk dat je een collegiale houding hebt.

Hygiënisch

Je bent verantwoordelijk voor het schoonhouden van de werkplek en machines. Iedereen moet zich houden aan de hygiënevoorschriften en het warenbesluit meel en brood.

Lichamelijke conditie

Het bakkersvak is lichamelijk behoorlijk pittig omdat je je werk vooral staand en lopend verricht.

Wat je kortom nodig hebt is:

  • creativiteit
  • discipline
  • geduld
  • klantgerichtheid
  • goede communicatieve vaardigheden

Waar werk je?

Een brood- en banketbakker werkt in een bakkerij, grootbedrijf brood en/of banket, hotels of bij een chique patisserie.

 


Je loopbaan

Je kunt de volgende mbo-opleidingen volgen:

  • uitvoerend bakker, niveau 2
  • zelfstandig werkend bakker, niveau 3
  • zelfstandig werkend banketbakker, niveau 3
  • leidinggevende bakkerij, niveau 4

Salaris

Als je net begint met werken is je brutosalaris ongeveer 1300 euro per maand.

Locaties voor de opleiding leidinggevende bakkerij

Leidinggevende bakkerij

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BBL
Niveau 4
Leerjaren 1, 1-2, 3
Kans op stage (3)
mboRijnland
Leerweg Duur Locatie
BBL 1-2, 3 Bargelaan
Leiden
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BBL 1 Benthemplein
Rotterdam
BBL 1 Teilingerstraat
Rotterdam