Gespecialiseerd kok


Kok is iemand die...

  • gerechten bereidt
  • recepten aanpast
  • de werkruimte schoonhoudt
  • gereedschappen en machines onderhoudt
  • de keukenvoorraden en de keukenadministratie beheert

In het kort...

Je maakt allerlei gerechten klaar en zorgt dat ze er mooi uitzien. Je levert recepten aan en denkt mee over de menukaart.


Past het bij je?

Klantgericht

De wensen van de gasten dienen altijd in het oog gehouden te worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat wanneer er veel op- en aanmerkingen van gasten op een gerecht komen, het recept hierop aangepast wordt.

Zelfstandig

Je kunt alle gerechten op de kaart zelfstandig bereiden. Je bent uiteraard zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit.

Wat je kortom nodig hebt is:

  • leidinggevende vaardigheden
  • klantgerichtheid
  • stressbestendigheid
  • communicatieve vaardigheden
  • oplossingsgericht denkvermogen

Waar werk je?

Je werkt in keukens van horecabedrijven, zoals hotels, restaurants, eetcafés, cateringbedrijven, vergader- en congrescentra en instellingkeukens. Ook kun je werken in de keuken van een ziekenhuis, verpleeghuis of een verzorgingshuis.


Je loopbaan

Je kunt door meer ervaring doorgroeien en is het hoogst bereikbare voor een kok, chef-kok worden in een sterrenrestaurant. Je kunt de volgende mbo opleidingen volgen:

  • (Kok), uitstroom Gespecialiseerd kok, niveau 4
  • (Kok), uitstroom Leidinggevende keuken, niveau 4

Salaris

Het brutosalaris varieert tussen de 1450 en 1750 euro  per maand.

Locaties voor de opleiding gespecialiseerd kok

Gespecialiseerd kok

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BBL
Niveau 4
Leerjaren 1,5, 2
Kans op werk (4)
Albeda College
Leerweg Duur Locatie
BBL 1,5 Rosestraat
Rotterdam
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BBL 2 Benthemplein
Rotterdam
BBL 2 Teilingerstraat
Rotterdam