Manager/ondernemer horeca


Ondernemer horeca is iemand die...

  • leiding geeft aan een eigen bedrijf of vestiging
  • het bedrijf op de markt positioneert
  • ondernemingsplannen maakt
  • beleid bepaalt en toeziet op de uitvoering
  • de sfeer van het bedrijf creëert

In het kort...

Je bent eigenaar of bedrijfsleider van een horecabedrijf en verantwoordelijk voor de inkoop, sales, marketing, financiën en personeelsbeleid.


Past het bij je?

Gastvrijheid

Het verkopen van gastvrijheid staat centraal. Je bent dus sensitief, sociaal, flexibel en empathisch. Je bent gericht op netwerken, begeleiding en motivering van medewerkers en op samenwerking en teamgeest.


Commercieel

Je bent een koersbepaler en een vernieuwer. Je bent gastgericht en marktgericht en heb je inzicht in de bedrijfsorganisatie en ben je organisatiebewust. Je staat open voor innovaties en ontwikkelt baanbrekende ideeën en durf je risico’s te nemen.

Leiding geven

Je bent gericht op resultaten, organiseert processen, hebt overzicht, delegeert taken, corrigeert medewerkers en controleert kwaliteit en resultaten van werkzaamheden.

Wat je kortom nodig hebt is:

  • sterke communicatievaardigheden
  • commerciële instelling
  • resultaatgerichtheid

Waar werk je?

Je bent werkzaam in hotels, restaurants of bakkerijen.


Je loopbaan

Je kunt in de opleiding kiezen voor de volgende uitstromingen:

  • manager/ondernemer horeca
  • manager/ondernemer café-bar
  • manager/ondernemer fastservice
  • ondernemer bakkerij

 


Salaris

Winst uit onderneming

Locaties voor de opleiding manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BOL
Niveau 4
Leerjaren 3-4, 4
Kans op werk (2)
Kans op stage (3)
ROC Mondriaan
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Koningin Marialaan
Den Haag
Albeda College
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Rosestraat
Rotterdam
mboRijnland
Leerweg Duur Locatie
BOL 3-4, 4 Bargelaan
Leiden
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Benthemplein
Rotterdam
BOL 4 Teilingerstraat
Rotterdam