Medewerker Operationele techniek


Operationeel technicus is iemand die...

  • installaties bedient en bewaakt
  • zorgt dat installaties veilig blijven
  • metingen vericht op installaties
  • onderhoud op de installaties uitvoert

In het kort...

Je verricht onderhoud aan onderdelen van installaties zoals pompen en motoren. Je werkt bij een elektriciteitscentrale of de technische dienst van een ziekenhuis of voetbalstadion.


Past het bij je?

Praktisch

Als operationeel technicus ben je praktisch ingesteld. Je werkt graag aan verschillende machines en/of installaties en kan goed in opdracht werken. Je gebruikt verschillende soorten gereedschappen en meetapparatuur.

Verantwoordelijk

Onderhouds- en installatiewerkzaamheden moeten op een veilige manier uitgevoerd worden om te voorkomen dat er schade ontstaat aan mensen of de omgeving (het milieu). Daarom werkt de Operationeel Technicus altijd volgens de voorschriften en procedures van het bedrijf.

Stressbestendig

Onderhoudswerkzaamheden hebben tot doel storingen en uitval van de installaties te voorkomen of op te lossen. De Operationeel Technicus is zich bewust dat uitval van een installatie veel kosten met zich meebrengt. Hij moet onder tijdsdruk kunnen werken en prioriteiten stellen zonder dat de kwaliteit van zijn werk in het geding komt.

Wat je kortom nodig hebt is:

  • handigheid
  • zorgvuldigheid
  • flexibiliteit
  • verantwoordelijkheid

Waar werk je?

Als operationeel technicus werk je bij een externe dienstverlener in de industrie of installatietechniek, bij bedrijven die horen tot de energiesector, procesindustrie, in ziekenhuizen, bij onderhoudsbedrijven of bij de Koninklijke Marine. 


Je loopbaan

Als operationeel technicus kun je doorgroeien tot Allround operationeel technicus (niveau 4). Een functie waarbij je takenpakket wordt uitgebreid met vooral leidinggevende taken.


Salaris

Als operationeel technicus verdien je ongeveer 2100 euro bruto per maand

Locaties voor de opleiding medewerker operationele techniek

Medewerker Operationele Techniek

Sector Techniek
Domein Techniek en procesindustrie
Leerweg BOL
Niveau 2
Leerjaren 2 jaar
Kans op stage (4)
mbo college STC
Leerweg Duur Locatie
BOL 2 jaar Kerkhoekstraat
Brielle