Catering

Jij zorgt er feitelijk voor dat er goede voeding op het bord van de consument komt. Je houdt je bezig met productontwikkeling, kwaliteitscontrole en de verpakking. Kwaliteit is hierbij een belangrijk aspect.

Vakexpert voeding en technologie

Leerbedrijf: Le Club Culinair


Voedingsspecialist is iemand die...

  • voedingsmiddelen produceert die aan kwaliteitseisen voldoen
  • de productbereiding voorbereidt
  • apparatuur reinigt en desinfecteert
  • kwaliteitscontroles uitvoert
  • waar mogelijk het product en het productieproces verbetert

In het kort...

Jij zorgt er feitelijk voor dat er goede voeding op het bord van de consument komt. Je houdt je bezig met productontwikkeling, kwaliteitscontrole en de verpakking. Kwaliteit is hierbij een belangrijk aspect. Dat heeft veel te maken met de wensen van de consument en de concurrentie met andere voedingsbedrijven. Daarbij heb je groot aandacht voor voedselveiligheid en zorgsystemen.


Past het bij je?

Zorgvuldig

Je werkt hygiënisch en schenk je aandacht aan persoonlijke hygiëne. Je houdt scherp in het oog dat er volgens kwaliteitssystemen en kwaliteitsnormen gewerkt wordt, in verband met de voedselveiligheid.

Leergierig

Je werkt mee aan voorlichting en instructie over werkzaamheden en sta je open voor vragen van collega’s over de productbereiding. Je bent daarbij leergierig en houd je jezelf op de hoogte van je vak/vakgebied.

Verantwoordelijkheid

Het is belangrijk dat de Voedingsspecialist de samenhang tussen de verschillende onderdelen van de productbereiding doorziet, zodat hij op adequate wijze de productbereiding kan bewaken, het procesverloop kan analyseren en op verantwoorde wijze kan bijsturen.

Wat je kortom nodig hebt is:

  • verantwoordelijkheid
  • analytisch vermogen
  • zorgvuldigheid

Waar werk je?

Je bent werkzaam in de productbereiding van middelgrote en grote bedrijven die voedingsmiddelen produceren. Je verricht je werkzaamheden in de productie- en/of verpakkingsafdeling en het bijbehorende kantoor.


Je loopbaan

Je kunt doorgroeien met de volgende hbo opleiding:

  • voedingsmiddelentechnologie

 


Salaris

Je brutosalaris varieert tussen de 2100 en de 2400 euro per maand.

Locaties voor de opleiding food

Food

Sector Groen
Domein Voedsel, natuur en leefomgeving (EL&I)
Leerweg BBL, BOL
Niveau 2, 4
Leerjaren 2, 3
Lentiz
Leerweg Duur Locatie
BBL, BOL 2, 3 Parallelweg
Schiedam

Locaties voor de opleiding catering

Catering

Sector Groen
Domein Voedsel, natuur en leefomgeving (EL&I)
Leerweg BOL
Niveau 2, 4
Leerjaren 2, 3
Lentiz
Leerweg Duur Locatie
BOL 2, 3 Parallelweg
Schiedam

Locaties voor de opleiding vakexpert voeding en technologie

Vakexpert voeding en technologie

Sector Groen
Domein Voedsel, natuur en leefomgeving (EL&I)
Leerweg BOL
Niveau 4
Leerjaren 4
Wellantcollege
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Bosdreef
Rotterdam
BOL 4 Huis te Landelaan
Rijswijk