HMC mbo vakschool

Het HMC (Hout- en Meubileringscollege) is sinds 1929 een zelfstandige MBO-vakschool die zich uitsluitend richt op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. Wij leiden op voor beroepen in de richtingen interieur & wonenmeubel & hout en design & mode accessoires

 

Bij HMC mbo vakschool…

  • zijn we een zelfstandige vakschool waar onze leerlingen in een ‘werkplaats-setting’ praktisch onderwijs krijgen
  • geven we kwalitatief hoogwaardig en vakgericht onderwijs
  • heeft onze school een persoonlijke karakter en een veilige sfeer

Over de school

Opleidingen

Wij hebben onder andere opleidingen voor meubelmaker, interieur-adviseur, creatief vakman, verkoper wonen, timmerman, woning- of meubelstoffeerder en pianotechnicus. En dat is nog niet alles, want binnen deze opleidingen kun je je vaak ook nog specialiseren. Bovendien is een HMC-diploma een goede opstap naar een creatieve hbo-opleiding. 

Het HMC heeft een locatie in Amsterdam en in Rotterdam. De meeste opleidingen bieden we op beide locaties aan, dus kun je zelf jouw locatie kiezen. 

Onderwijs

Het onderwijs is heel geschikt voor jongeren die creatief, praktisch of ondernemend bezig willen zijn. Je krijgt les van docenten die zelf jarenlang in de praktijk hebben gewerkt, of dat nog steeds doen. De school is zoveel mogelijk een afspiegeling van de beroepspraktijk en speelt in op de nieuwste ontwikkelingen. Naast een trendy simulatiewinkel oefen je met de meest moderne machines en technieken. In deze bruisende omgeving werk je alleen of samen met anderen aan leeropdrachten. 

Speciaal

We hebben een relatief kleine school met een inspirerende sfeer. Er is intensief contact met het bedrijfsleven, waardoor het onderwijs goed aansluit op de beroepspraktijk en een ruime keuze aan stageplaatsen heeft. Regelmatig worden gastcolleges op school gegeven door bekende ontwerpers en fabrikanten. Je bezoekt ook meubel- en designbeurzen in binnen- en buitenland, waardoor je op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen. 


Opleidingen bij HMC mbo vakschool

Neem contact op

Erasmuspad 10

3052 KP, Rotterdam

0102855555

rotterdam@hmcollege.nl

www.hmcollege.nl