mbo college STC

Wist je dat het STC mbo college meer dan 30 mbo-opleidingen heeft, op 6 verschillende locaties in Rotterdam en daarbuiten?

 

 

Bij mbo college STC…

  • is onze school de grootste en meest gespecialiseerde school van Europa
  • is onze school de enige vakschool voor scheepvaart, logistiek en (haven)industrie
  • hebben we een groot en veelsoortig simulatorenpark

Over de school

Opleidingen

Het STC mbo college telt meer dan dertig verschillende opleidingen. Je kunt kiezen uit elf verschillende sectoren: Havens, Wegtransport, Logistiek, Rail, Luchtvaart, Scheeps- en jachtbouw, Zeevaart, Zeevisvaart, Waterbouw/Baggerbedrijf, Rijn- en Binnenvaart en Procesindustrie. Bij haven- of logistieke opleidingen krijg je te maken met kantoor- en organisatiewerkzaamheden. Bij scheepvaart-opleidingen speelt de techniek een grote rol. Voor alle sectoren geldt dat je geen negen-tot-vijf type bent.

Onderwijs

De opleidingen zijn sterk praktijk- en beroepsgericht. De opgedane kennis wordt getoetst in goed ingerichte vaklokalen en geoefend met behulp van simulatoren. Studenten van de scheepvaartopleidingen oefenen ook in het Haven Trainingscentrum en varen met opleidingsschepen. Eerstejaars studenten van de zeevaart- en waterbouwopleidingen varen bijvoorbeeld een week met de Eendracht, een driemastschoener van de school. Transport is een internationale aangelegenheid en dankzij de vele contacten die het STC mbo college in het buitenland heeft, kunnen studenten overal ter wereld stage lopen.

 

Speciaal

Onze docenten zijn afkomstig uit de praktijk en kunnen de studenten goed voorbereiden op hun latere baan. De school onderhoudt goede contacten met de scheepvaart- en transportsector. Mensen uit het bedrijfsleven worden uitgenodigd mee te kijken naar het onderwijs dat gegeven wordt, zodat alles wat studenten leren goed aansluit op de praktijk. Dankzij de Randstadrail is de school ook voor studenten uit Den Haag en omgeving snel en goed bereikbaar. 


Opleidingen bij mbo college STC

Neem contact op

Kerkhoekstraat 1

3232 AE, Brielle

0104486444

info@stc-r.nl

www.stc-r.nl


Kerkhoekstraat 1

3232 AE, Brielle

Lloydstraat 300

3024 EA, Rotterdam

Waalhaven Z.z. 16

3088 HH, Rotterdam

Zuidstraat 135a

2225 GV, Katwijk