Gastronoom/sommelier

Omschrijving

Niveau
Mbo niveau 4
Domein
Horeca en bakkerij
Leerweg
BBL

Als gastronoom/sommelier ben je dé specialist op het gebied van wijn en wijn-spijscombinaties. Je doet bij uitstek juiste wijnsuggesties bij gerechten en gangen. Je bent een belangrijke spil tussen de gast en de keuken. Jij weet precies hoe je een passende sfeer creëert en voor tevreden gasten zorgt. Als leidinggevende bediening maak je de planning en stuur je medewerkers aan. Je beschikt over voldoende productkennis, gaat gemakkelijk om met allerlei soorten gasten en kunt goed luisteren. Je doet voorstellen voor het aanpassen van de menu- en wijn/ drankenkaart. En je vraagt offertes op, selecteert leveranciers, bestelt en beheert de voorraad en overlegt met de restaurantmanager.

Waar

Bedrijf
FG Restaurant
Adres
Katshoek 37 , 3032 AE ROTTERDAM
Telefoon
E-mail
Website
Bron

Stage lopen

Waar wil jij meer
over weten?