Je maakt fijnmechanische instrumenten voor wetenschappelijk onderzoek, de medische industrie, de hightechindustrie of de lucht- en ruimtevaart. Denk aan chirurgische instrumenten voor kijkoperaties, instrumenten voor de machinebouw of instrumenten in satellieten die zonnepanelen aansturen.
Researchinstrumentmaker is iemand die...
Past het bij je?
Analyseren
Je vindt het leuk om problemen te analyseren en op te lossen.
Nieuwsgierig
Je hebt een brede interesse en volgt technologische ontwikkelingen in je vakgebied op de voet.
Nauwkeurig
Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig, en bent je bewust van de verantwoordelijkheden die je hebt.
Skills die je nodig hebt:
Waar werk je?
Er zijn veel bedrijven die werken met precisietechniek. Denk aan de machine-industrie, transportmiddelen, elektronische industrie. Ook in de Research and Development en Life Science and Health is precisietechniek onmisbaar.
Je loopbaan
Er is veel vraag naar afgestudeerde (research)instrumentmakers) maar je kunt ook doorstromen. Met de niveau 3-opleiding instrumentmaker kun je doorstromen naar niveau 4 opleiding researchinstrumentmaker.
Met de niveau 4-opleiding researchinstrumentmaker kun je doorstromen naar de hbo-opleidingen Precision Engineering, Werktuigbouwkunde of Mechatronica.
Salaris?
Als beginnend Researchinstrumentmaker verdien je ongeveer 1700 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (situatie september 2023).
Waar wil jij meer
over weten?